Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Βελουτέ σούπα μπρόκολου με τραγανό μπέικον

 Βελουτέ σούπα μπρόκολου με τραγανό μπέικον

Πηγή εικόνας:govastileto.gr

Υλικά:

·        600 γρ μπουκετάκια μπρόκολου

·        1 κρεμμύδι ξερό

·        1 πράσο

·        2 πατάτες

·        100 ml ελαιόλαδο

·        ½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη

·        1,5 λίτρο ζωμό πουλερικών

·        Αλάτι

·        Πιπέρι

·        6-7 φέτες μπέικον

 

Για την κρέμα:

·        100 γρ γιαούρτι στραγγιστό

·        1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πάπρικα και στη συνέχεια κλείνουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη.  Σε ένα ταψί στρωμένο με αντιπολιτικό χαρτί, απλώνουμε το μπέικον και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει και να ροδίσει. Μόλις φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να σκληρύνει. Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το μπρόκολο. Ακολούθως αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε με τον ζωμό και προσθέτουμε τις πατάτες. Σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Σερβίρουμε τη σούπα με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι σε κάθε πιάτο και λίγο θρυμματισμένο μπέικον.  

 

Γράφει: ο Chef Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια: Just boost it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου