Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Spaggetini με άσπρη σάλτσα

Spaggetini με άσπρη σάλτσα

Μια εύκολη και γρήγορη ελαφριά συνταγή, που μπορεί να αποτελέσει το πρώτο πιάτο σε ένα ολοκληρωμένο μενού ή το κύριο πιάτο μιας μέρας χωρίς πολύ ελεύθερο μαγειρικό χρόνο. (συνταγή κατάλληλη και για διαβητικούς)

 

Υλικά:

  • 500γρ. spaggetini ολικής άλεσης (Νο 10)
  • 300ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών και υδατανθράκων (Nounou telia)
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-6 μπάλες μπαχάρι
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Τριμμένο τυρί (Burlander ή Arla delight ή Adoro light ή Nounou Gouda light)

 

Εκτέλεση:

Σε περίπου 2lt αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Στο μεταξύ και μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο, ίσα να καλύψει τον πάτο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες τη σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, τα δαφνόφυλλα και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 2’-3’, ώσπου να μαραθούν τα λαχανικά και να αναδυθούν αρώματα από τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Αλατίζουμε ανάλογα το γούστο μας. Στη συνέχεια βγάζουμε με τσιμπίδα τα ζυμαρικά μας από την κατσαρόλα που βράζουν και τα ρίχνουμε στη σάλτσα, απλά και στραγγίζοντας ελαφρά (χωρίς να τα σουρώσουμε). Ανακατεύουμε ήπια για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή και τυράκι για όποιον το επιθυμεί.

 

 

Από την αναγνώστριά μας

Έμυ Φλώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου