Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Σουφλέ μπρόκολο

 Σουφλέ μπρόκολο


Υλικά:

·        1μπρόκολο

·        4 αυγά

·        1 ποτήρι κεφίρ

·        1 ποτήρι τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας

·        1/3 ποτήρι ελαιόλαδο

·        ½ κ.γ μπέικιν πάουντερ

·        Αλάτι

·        Πιπέρι

·        Μοσχοκάρυδο

·        σουσάμι

 

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το μπρόκολο και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για ένα έως δύο λεπτά. Στη συνέχεια το σουρώνουμε. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τα γούστα. Ακολούθως, σε βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε το μπρόκολο και περιχύνουμε με το μείγμα. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο (ή και σουσάμι) και φουρνίζουμε. Τέλος ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά (ώσπου να ροδίσει και να δούμε ότι έχει στεγνώσει, ανάλογα το φούρνο).

 

 

Από την αναγνώστριά μας

Δέσποινα Νικολάοβιτς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου