Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Φιλετίνια κοτόπουλου με αρακά

Φιλετίνια κοτόπουλου με αρακά

 


Υλικά:

·        1 κιλό Φιλετάκια κοτόπουλου

·        1 κιλό αρακά κατεψυγμένο

·        1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

·        2 καρότα

·        1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά

·        2 φρέσκιες μέτριες ντομάτες

·        1 σκελίδα σκόρδου

·        200 ml ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου

·        Αλάτι

·        πιπέρι

·        ελαιόλαδο

·        Λίγο άνηθο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα (ή χύτρα ταχύτητας) στη φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο ώστε να καλύπτει τον πάτο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, βάζουμε τα φιλετίνια να σοταριστούν γυρνώντας απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά κομμένα σε λωρίδες και σοτάρουμε, ώσπου να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και τον αρακά, ανακατεύοντας απαλά για να σοταριστούν ελαφρώς και αυτά. Τέλος, προσθέτουμε κομμένες σε καρεδάκια τις ντομάτες και ανακατεύουμε.

Μόλις σωθούν τα υγρά της ντομάτας αλατοπιπερώνουμε και αν το επιθυμούμε, ψιλοκόβουμε λίγο άνηθο για άρωμα. Προσθέτουμε 200 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου (ή απλά ζεστό νερό), χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας.

 

Tips*

(Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας,  μειώνουμε τουλάχιστον στο μισό την ποσότητα του ζωμού)


Από την αναγνώστριά μας

Έμυ Φλώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου