Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Γαρίδες με διάφορα τυριά

Γαρίδες με διάφορα τυριά

Πηγή εικόνας:gramho.com


Υλικά για 6 άτομα:


  • 1 κιλό γαρίδες
  • 100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • 100 γραμμάρια γκούντα τριμμένο
  • 1 φακελάκι φρυγανιά τριμμένη
  • 1-1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1-3 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κρέμα γάλακτος 200 ml
  • αλάτι
  • πιπέρι

 


Eκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς. Ακολούθως προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να δέσει. Αποσύρουμε από το μάτι την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια βράζουμε τις γαρίδες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε έκτος από 5-6 που τις αφήνουμε ολόκληρες. Τέλος, σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε αλείψει με βούτυρο, ρίχνουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη, το μείγμα, τις ψιλοκομμένες γαρίδες και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με τις ολόκληρες γαρίδες και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και προαιρετικά πασπαλίσουμε με άνηθο.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!



Γράφει: ο Chef Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια: Just boost it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου