Γρήγορη τούρτα από κουραμπιέδες
Ανακυκλώστε εύκολα, γρήγορα και γευστικά τα περισσεύματα κουραμπιέδων από τις γιορτές
Υλικά:
- ½ κ Κουραμπιέδες
- 100γρ βούτυρο
- 2 συσκευασίες φυτική κρέμα σαντιγί (ερμόλ ή μόρφατ)
- 1 μικρή συσκευασία τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
- 3-4 κ σ ζάχαρη άχνη (από τους κουραμπιέδες)
- 1 συσκευασία (125γρ) σοκολάτα κουβερτούρα
- 125 γρ γάλα ή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Τινάζουμε από τους κουραμπιέδες τη ζάχαρη άχνη και τους θρυμματίζουμε στο μούλτι ώσπου να γίνουν σκόνη. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά το τρίμμα κουραμπιέδων με το βούτυρο και στη συνέχεια σε ένα μεγάλο πυρέξ (25εκX40εκ) στρώνουμε αυτό το μείγμα ομοιόμορφα ως βάση και το αφήνουμε στην άκρη να σφίξει. Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ για 2-3’ τα ερμόλ με 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη από τους κουραμπιέδες την οποία έχουμε πριν κοσκινίσει. Μόλις η κρέμα αφρατέψει προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση των κουραμπιέδων και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 125 γρ κρέμα γάλακτος (ή γάλα αν θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ) και σπασμένη σε κομμάτια μια συσκευασία σοκολάτα κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές κρεμώδες μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις κρυώσει λίγο το ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από την άσπρη κρέμα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τρούφα, φιλέ αμυγδάλου, τρίμμα καβουρδισμένου αμυγδάλου ή τρίμμα κουραμπιέδων, ανάλογα τα γούστα. Το γλυκό κόβεται εύκολα αμέσως μόλις κρυώσει, αλλά γίνεται όλο και πιο νόστιμο τις επόμενες μέρες που “δένουν” τα υλικά.
Γράφει η αναγνώστριά μας
Έμυ Φλώρου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου