Ιταλικό Tιραμισού
Πηγή εικόνας:miam.gr |
Υλικά για 20 μερίδες:
·
900 γραμμάρια τυρί
μασκαρπόνε
·
100 γραμμάρια ζάχαρη
·
2/4 λίτρο γαλλικό καφέ
·
2 πακέτα σαβαγιάρ (περίπου
40 τεμάχια)
·
7-8 κρόκοι αυγών
·
7-8 ασπράδια
·
Λικέρ πορτοκάλι
·
Κονιάκ
·
Κακάο για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Για αρχή βάζουμε τους κρόκους
στο μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ένταση, έως ότου το μείγμα μας αφρατέψει. Μόλις
το μείγμα μας είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε μια μπασίνα. Στη συνέχεια καθαρίζουμε
το μίξερ μας και προσθέτουμε τα ασπράδια, χτυπώντας τα σε δυνατή ένταση, έως ότου γίνουν μια σφιχτή
μαρέγκα. Ακολούθως, ανακατεύουμε το μείγμα του τυριού και των κρόκων.
Προσθέτουμε το λικέρ και το κονιάκ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Περνάμε
τα σαβαγιάρ μας από τον γαλλικό καφέ και κάνουμε μια στρώση σε έναν γαστρονόμο.
Προσθέτουμε την μισή κρέμα ομοιόμορφα και επαναλαμβάνουμε με σαβαγιάρ. Τέλος, ρίχνουμε
την υπόλοιπη κρέμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Γαρνίρουμε
με κακάο με την βοήθεια ενός σουρωτηριού, κατά προτίμηση, λίγα λεπτά πριν το
σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου