Υλικά:
·
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
(2 κύβοι διαλυμένοι σε 1 λίτρο νερό)
·
3 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο
·
1 κρεμμύδι
·
1 καρότο
·
2 κοτσάνια σέλινο
·
2 σκελίδες σκόρδο
·
1 καλή πρέζα ζάχαρη
·
300 γραμμάρια ρύζι για
ριζότο
·
1/2 κούπα λευκό κρασί
·
600 γραμμάρια θαλασσινά
(μύδια, καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα, 8 μέτριες γαρίδες χωρίς κέλυφος, κυδώνια)
·
2 κλαδάκια δεντρολίβανο (μόνο
τα φύλλα)
·
ξύσμα από ένα λεμόνι
·
χυμό από 1/2 Λεμόνι
·
100-200 γραμμάρια τυρί
μασκαρπόνε
·
αλάτι φρεσκοτριμμένο
·
πιπέρι
·
1 ματσάκι άγρια ροκά για
το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής:
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι
να κάψει σε δυνατή φωτιά με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις
γαρίδες. Αφήνουμε τις γαρίδες για ένα λεπτό περίπου από την κάθε πλευρά, μέχρι
να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια τις βγάζουμε και τις αφήνουμε
στην άκρη. Προσθέτουμε πάλι μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επαναλάβουμε
την ίδια διαδικασία με τα καλαμαράκια. Αφού
έχουμε κόψει σε κύβους τα κυδώνια, το κρεμμύδι και το καρότο, τα βάζουμε να
σοκαριστούν για 2 λεπτά. Ακολούθως, προσθέτουμε το
σκόρδο και τη ζάχαρη, αφήνοντάς τα να καταρρακώσουν για πέντε λεπτά. Μετά από
λίγο, προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε. Ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια
μιας ξύλινης κουτάλας. Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί για
να φύγει τελείως το αλκοόλ.
Τέλος, προσθέτουμε 2 κουταλιές ζωμό, ίσα ίσα να
καλύψει το ριζότο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί. Επαναλαμβάνουμε
την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός (κρατάμε μια κουταλιά για την
συνέχεια). Η διαδικασία κρατάει περίπου δεκαπέντε λεπτά, οπότε δύο λεπτά πριν
τελειώσουμε, προσθέτουμε τα θαλασσινά και το ζωμό. Ανακατεύουμε ελαφρά,
σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το ξύσμα
χυμού, το μασκαρπόνε κι ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με
ρόκα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!!!
Συντακτική επιμέλεια
Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου