Σουτζουκάκια με φέτα
Πηγή εικόνας:argiro.gr |
·
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
·
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·
100γρ φρυγανιά τριμμένη
·
αλάτι
·
πιπέρι
·
ρίγανη
·
κύμινο
·
100γρ ελαιόλαδο
·
2 αυγά
·
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
·
300γρ φρέσκα ντομάτα τριμμένη
·
200γρ φέτα κομμένη ζάρια
Εκτέλεση συνταγής:
Αρχικά βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι,
50γρ ελαιόλαδο, τα αυγά, το σκόρδο, τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά μας. Ζυμώνουμε
καλά τον κιμά για 3-4 λεπτά, μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν με το κιμά.
Στη συνεχεία, πλάθουμε το μείγμα σε κομμάτια τις αρεσκείας μας και τα περνάμε
από τηγάνι με λίγο λάδι, ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ύστερα, τα
τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα και τα περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα και το
υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 για 40λεπτα.
10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τη φέτα μας. Το φαγητό
μας σερβίρεται με ρύζι, πιλάφι η πουρέ πατάτας.
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Μιχάλης Μούτος
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου