Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΣΕΡ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ  ΣΑΣΕΡ
Πηγή εικόνας:mytaste.gr




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ :
·        1 κοτόπουλο
·        1 κρεμμύδι  μεγάλο
·        1 σκελίδα σκόρδο
·        1 ποτήρι λευκό κρασί
·        3 τεμάχια πιπεριές τρικολόρε
·        1 πακέτο μανιτάρια πόρτο μπέλο
·        Αλάτι, πιπέρι, δάφνη
·        1 κύβο Knorr ( κοτόπουλο)
·        200gr πουμαρό.



Εκτέλεση συνταγής:
Αρχικά, παίρνουμε το κοτόπουλό μας και το τεμαχίζουμε σε τέσσερις μερίδες. Στη συνέχεια, τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας μια κατσαρόλα με ελάχιστο λαδί και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Παράλληλα, προσθέτουμε στο κοτόπουλο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μας συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά.  Ύστερα, σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε για  λίγα λεπτά έως ότου εξατμιστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το πουμαρό μας, τα μπαχαρικά μας (αλάτι, πιπέρι, δάφνη) και τους κύβους  Knorr από κοτόπουλο. Τέλος προσθέτουμε δυο ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου.
Ταυτόχρονα, ενώ το κοτόπουλό μας βράζει, κόβουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές μας σε μεγάλους κύβους και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λαδί, σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Όταν τα λαχανικά μας πάρουν χρώμα, τα   προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο  και  αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για λίγα λεπτά και να δέσει με την σάλτα του. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
Καλή επιτυχία!!!






Γράφει ο Chef
Μιχάλης Μούτος 

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου