Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Κανελόνια με φύλο κρέπας και κιμά

Κανελόνια με φύλο κρέπας και κιμά 
Πηγή εικόνας:timeforgoodnews.gr



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 – 4 ΑΤΟΜΑ:
        Για τις κρέπες:
·        3 αυγά
·        500gr γάλα
·        1 πρέζα αλάτι
·        2 πρέζες ζάχαρη
·        300 gr αλεύρι



Για τη γέμιση :
·        1 kg  κιμά μοσχαρίσιο
·        1 κρεμμύδι
·        200 gr πουμαρό
·        Αλάτι
·        Πιπέρι
·        Ρίγανη
·        Βασιλικό
·        Δάφνη
·        500 gr gouda
·        500 gr κρέμα γάλακτος
·        3 κρόκους αυγών
·        2 κ.σ πουρέ πατάτας σε σκόνη





Εκτέλεση συνταγής:

1.ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ :
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει βουτυρώνουμε και ψήνουμε και από τις δυο πλευρές τα φύλλα κρέπας. 


2.ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
Αρχικά σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σπυρωτός. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και  προσθέτουμε το πουμαρό και τα μπαχαρικά μας.  Βράζουμε για 20 λεπτά και μόλις το  αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας έτοιμο πουρέ πατάτας σκόνη, για να τραβήξει τα υγρά του κιμά. Τέλος κάνουμε ρολάκια τις κρέπες μας και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με το gouda παντού και χτυπάμε τους 3 κρόκους αυγών με την κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε παντού από πάνω τα κανελόνια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180c για 35-40 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!






Γράφει ο Chef
Μιχάλης Μούτος 

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου