Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Χοιρινός λαιμός με κρούστα τυριού



Χοιρινός λαιμός με κρούστα τυριού
Πηγή εικόνας:athinorama.gr


Υλικά:
 ·  2 κιλά ρολό μπούτι χοιρινό σε δίχτυ
 ·  αλάτι
 ·  πιπέρι
 ·  ελαιόλαδο
 ·  μερικά κλαδιά δεντρολίβανο, θυμάρι
 ·  4 κ.σ. βούτυρο
 ·  2 σκ. σκόρδο
 ·  100 γρ. πικάντικη μουστάρδα
 ·  πουρές πατάτας,  για το σερβίρισμα

Για την κρούστα τυριού
 ·        100 gr μουστάρδα
 ·        50 gr φέτα
 ·        50 gr παρμεζάνα
 ·        1 σκελίδα σκόρδο
 ·        50 gr ελαιόλαδο



Εκτέλεση συνταγής:
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι το οποίο είναι τυλιγμένο σε δίχτυ και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά δίνουμε χρώμα στο κρέας μας, από όλες τις πλευρές. Σε ένα πάγκο απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε ένα ''στρωματάκι'' μυρωδικών, απλώνοντας αρκετά κλωνάρια από δεντρολίβανο και από θυμάρι. Μόλις πάρει χρώμα το κρέας μας από όλες τις πλευρές, το βάζουμε πάνω από τα μυρωδικά μας. Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω από το κρέας μας. Τυλίγουμε το κρέας μας με τη λαδόκολλα σαν μία καραμέλα, το σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με σχάρα. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς. Μετά από 2 ώρες βγάζουμε από το φούρνο το κρέας, κόβουμε με ένα ψαλίδι το δίχτυ μας και συνεχίζουμε με την κρούστα τυριού. 


Για την κρουστά τυριού

Αφού έχουμε χτυπήσει  όλα τα υλικά μας μαζί στο μούλτι, παίρνουμε το μείγμα μας και το περιχύνουμε πάνω από το κρέας. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα.
Τέλος, αφαιρούμε από το φούρνο το κρέας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.
Σερβίρουμε σε φέτες με πουρέ πατάτας.
Καλή επιτυχία…!




Γράφει ο Chef
Μιχάλης Μούτος 

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου