Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι και σάλτσα μανιταριών

Ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι και σάλτσα μανιταριών
Πηγή εικόνας:boro.gr




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΙΔΕΣ :
·        500 gr ψαρονέφρι
·        200gr χαλούμι
·        200gr μανιτάρια λαζαρίνα
·        100gr μουστάρδα
·        450gr κρέμα γάλακτος
·        100 gr λευλό κρασί
·        100 gr παρμεζάνα
·        Αλάτι
·        Άσπρο πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: 
Αρχικά παίρνουμε το χαλούμι και το κόβουμε σε λωρίδες 1 cm  πάχος. Στην συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο ψαρονέφρι μας  και το τρυπάμε με ένα μασάτι προσεκτικά κατά μήκος και  γεμίζουμε με το χαλούμι μας. Παράλληλα βάζουμε ένα σκαροτήγανο σε δυνατή φωτιά, βουτυρώνουμε ελάχιστα την επιφάνεια και θωρακίζουμε το ψαρονέφρι μας από όλες τις πλευρές. Στην συνέχεια τo βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200c για αλλά 20 λεπτά.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν, τα σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα την παρμεζάνα, τo αλάτι  και το πιπέρι . Βράζουμε την σάλτσα σε σιγανή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα. Τέλος σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι..!
Καλή επιτυχία!!!





Γράφει ο Chef
Μιχάλης Μούτος 

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου