Στα καλά καθούμενα
Σε μια εποχή που το άγχος και οι
αγωνίες μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο, όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη να το…
ρίξουμε έξω.
Υπάρχουν δηλαδή κι εκείνες οι μέρες, που απλά φανταζόμαστε εμάς και την παρέα μας μαζεμένους σε ένα όμορφο μαγαζί, με χαλαρή ατμόσφαιρα, ποιοτικό τσιπουράκι και άφθονους μεζέδες, απαλλάσσοντας έστω και για λίγο το μυαλό μας από υποχρεώσεις και προβλήματα.
Υπάρχουν δηλαδή κι εκείνες οι μέρες, που απλά φανταζόμαστε εμάς και την παρέα μας μαζεμένους σε ένα όμορφο μαγαζί, με χαλαρή ατμόσφαιρα, ποιοτικό τσιπουράκι και άφθονους μεζέδες, απαλλάσσοντας έστω και για λίγο το μυαλό μας από υποχρεώσεις και προβλήματα.
Μια τέτοια λοιπόν μέρα, αποφασίσαμε
να επισκεφτούμε το Καφενείον-Μεζεδοτεχνείον Τριανταφύλλου, στη γραφική πόλη της Άμφισσας.
Ο Θύμιος Τριανταφύλλου, ο άνθρωπος
που ηγείται της επιχείρησης, ήταν εκεί για να μας φιλοξενήσει και να μοιραστεί
μαζί μας κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο που δραστηριοποιείται. Ο
Θύμιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άμφισσα, ενώ φαίνεται πως αναγκάστηκε να την
αποχωριστεί μόνο κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Στην Αθήνα πραγματοποιεί τις
σπουδές του στον τομέα των υπολογιστών, κι έπειτα επιστρέφει ξανά στην πόλη που
τόσο αγαπούσε. Οι γρήγοροι ρυθμοί της πρωτεύουσας φαίνεται να παίζουν
καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του, μιας κι ο ίδιος προτιμά την αρμονία της
επαρχίας. Τότε αποφασίζει να ασχοληθεί και με την οικογενειακή επιχείρηση, η
οποία είχε γι’ αυτόν πρωταρχικά αξία συναισθηματική.
Το Ουζερί Τριανταφύλλου λειτουργεί
αδιάκοπα από το 1992. «Άρχισα να εργάζομαι στο μαγαζί σχεδόν από δεκατεσσάρων
ετών. Είναι επομένως ένα αντικείμενο με το οποίο είχα εξοικειωθεί από μικρός
και που μεγαλώνοντας είχα πολύ έντονες αναμνήσεις», μας εξηγεί.
Μάλιστα, ο Θύμιος δε δίστασε να
καινοτομήσει ως προς το ύφος του μαγαζιού, συστήνοντάς το εκ νέου στο κοινό, που
για χρόνια τον αγαπούσε και τον υποστήριζε.
«Ως και το 2011 λειτουργούσε σαν
παλιό, παραδοσιακό καφενείο. Από το 2011 και μετά θέλησα να ανακαινίσω τον
χώρο, με σκοπό να παντρέψω το παλιό με το καινούριο, προσελκύοντας με τον τρόπο
αυτό περισσότερο νέο κόσμο», επισημαίνει. Τι
μπορεί όμως κάποιος να απολαύσει στο Ουζερί Τριανταφύλλου; «Εκτός από τον καφέ,
προσφέρουμε κρασί, μπύρες, ούζο, εκλεκτό τσίπουρο δικιάς μας παραγωγής, καθώς επίσης ρακόμελα και οινόμελα». Στην
κουζίνα συναντάμε την γλυκιά κυρία Μαρία, τη μητέρα του Θύμιου, η οποία μετά
από τόσα χρόνια λειτουργίας θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι του μαγαζιού.
Ανάμεσα στους μεζέδες διακρίνουμε
ποικιλία κρεατικών και αλλαντικών, ενώ εξέχουσα θέση στο μαγαζί κατέχουν πιάτα
της όπως το κοτομπέικον φούρνου, το χοιρινό με δαμάσκηνα στη γάστρα, οι
φλογέρες και τα χειροποίητα κεφτεδάκια, όλα ποιοτικά και φτιαγμένα με μεράκι.
Ο Θύμιος φαίνεται να αναγνωρίζει την
ιδιαιτερότητα του τσίπουρου, γι’ αυτό μας αναλύει το σκεπτικό του ως προς την
επιλογή του κατάλληλου τσίπουρου για το μαγαζί του. «Με ενδιαφέρει αρκετά η
διαδικασία της απόσταξης, γι’ αυτό κι έχω επιλέξει να συνεργάζομαι με πέντε
συγκεκριμένους καλλιεργητές που ασχολούνται με βιολογικές καλλιέργειες. Με τον
τρόπο αυτό νοιώθω σίγουρος για την ποιότητα του τελικού προϊόντος», αναφέρει.
Το Ουζερί Τριανταφύλλου έχει
καταφέρει να ξεχωρίσει για το διττό του χαρακτήρα, καθώς φαίνεται πως δεν
απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους μεγαλύτερης ή μικρότερης ηλικίας, αντίθετα
μάλιστα έχει βρει τη χρυσή τομή και μπορεί με τον τρόπο αυτό να καλύπτει όλα τα
γούστα. «Το μαγαζί στεγάζεται σε ένα κτίριο που υπάρχει από το 1897, επομένως η
απόφαση για την αλλαγή που συνέβη πριν 6 περίπου χρόνια ήταν ριψοκίνδυνη.
Ωστόσο, αυτό ήταν ένα γεγονός που έφερε ένα ρεύμα αλλαγής, ένα ρεύμα νεολαίας,
που βοήθησε στο να διατηρηθεί η ατμόσφαιρα χαλαρή, οικεία, ανάλαφρη και φιλική.
Είναι ένας χώρος που απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μπορεί να έρθει
από μια παρέα φοιτητών , μέχρι μια παρέα μέσης ηλικίας», μας λέει μεταξύ άλλων
ο Θύμιος. Το μυστικό της επιτυχίας κι εδώ είναι ένα: η διασφαλισμένη ποιότητα
των προϊόντων.
Αν λοιπόν… στα καλά καθούμενα,
βρεθείτε στην πόλη των Σαλώνων κι αναζητάτε καλό τσίπουρο, νόστιμο φαγητό κι
ένα ευχάριστο περιβάλλον για πολύ διασκέδαση, μη διστάσετε να επισκεφτείτε το
Ουζερί Τριανταφύλλου. Το κατάστημα λειτουργεί
365 μέρες το χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο.
Ευχαριστούμε τον Θύμιο Τριανταφύλλου
για την συνέντευξη που παραχώρησε στο Just boost it και του ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή σεζόν!!!
Boost it….!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου