Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Μύδια σαγανάκι


Μύδια σαγανάκι




Υλικά:
·        250 γρ μύδια ψίχα
·        2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
·        1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
·        2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
·        1 πράσινη πιπεριά
·        1/2 κόκκινη πιπεριά
·        1/2 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
·        100 γρ τυρί λευκό
·        1 μικρή φέτα τυρί για το τέλος
·        αλάτι
·        πιπέρι
·        1/4 κ.γ. πιπέρι γλυκό
·        ελαιόλαδο
·        μισό ποτήρι νερό
·        2 κλωναράκια μαϊντανού




Εκτέλεση συνταγής:
Σε ένα τηγάνι με καπάκι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κόκκινη και πράσινη πιπεριά. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τον πολτό και ανακατεύουμε. Αφού καθαρίσουμε τα μύδια μας, τα τοποθετούμε στο τηγάνι. Ακολούθως, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό, το τυρί ,την ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι μας και τα αφήνουμε με μισόκλειστο καπάκι, σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση σε πήλινο και γαρνίρουμε με φέτα και μαϊντανό. 
Καλή επιτυχία!!!






Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου