Μπανόφι
Πηγή εικόνας:sokolatomania.gr |
Υλικά:
·
2 κουτιά digestive το κόκκινο κουτί περασμένα στο μούλτι
·
100-150 γραμμάρια
βούτυρο
Για την γέμιση
·
2-3 κουτιά ζαχαρούχο
γάλα καραμελωμένο
·
4-5 μπανάνες
Για την επικάλυψη
·
1000 γρ κρέμα γάλακτος
χτυπημένη σε σαντιγί
·
1 βανίλια
·
3-4 κουταλιές της σούπας
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο
μούλτι και λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι σε σιγανή προς μέτρια φωτιά. Περιχύνουμε
τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε ένα ταψί πατώντας με ένα ποτήρι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα τείχος στις άκρες του ταψιού. Αν δεν βρούμε έτοιμο καραμελωμένο
ζαχαρούχο, βάζουμε να βράσουν σε μια χύτρα, δύο απλά ζαχαρούχα για 40 λεπτά. Σε
κατσαρόλα χρειάζεται να παραμείνουν 3 ώρες. Στη συνέχεια, βάζουμε το μπισκότο να ψηθεί στους 150 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο
φούρνο για 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει, ανοίγουμε την
καραμέλα και την ρίχνουμε στο μπισκότο. Τέλος, κόβουμε λεπτές φέτες μπανάνας
και φτιάχνουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε. Για
ντεκόρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένο μπισκότο ή τριμμένη σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!!!
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου