Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Χταποδοκεφτέδες

Χταποδοκεφτέδες
Πηγή εικόνας:devcookoo.ourwork.gr



Υλικά:
·        1 µικρό χταπόδι (περίπου 600 - 700 γρ.)
·        1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
·        2 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
·        5 κλωνάρια µαϊντανού ψιλοκοµµένα
·        5 κλωνάρια µάραθου ή δυόσμου ψιλοκοµµένα
·        1 σκελίδα σκόρδου λιωµένη
·        πιπέρι
·        αλάτι
·        1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά
·        ελαιόλαδο
·        αυγό




Εκτέλεση συνταγής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με την κουκούλα προς τα κάτω και το βράζουμε. Αν θέλουμε βάζουμε λίγο μπαχάρι δάφνη και ξύδι. Δεν βάζουμε νερό (το χταπόδι θα βγάλει τα δικά του υγρά). Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει. Βγάζουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το χταπόδι ή το χτυπάμε λίγο στο μπλέντερ. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και ζυμώνουμε.
Αν μας διαλύεται ο κεφτές και δεν είναι συμπαγής, τότε συμπληρώνουμε με αυγό και φρυγανιά. Μετά το ζύμωμα, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει. Μόλις σφίξει, το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια. Τέλος τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!






Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου