·
1 πακέτο σφολιάτα
·
1 στήθος κοτόπουλο
·
1 πακέτο μπέικον
·
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
·
1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη)
·
λίγο κονιάκ
·
1/4 τυρί της αρεσκείας μας
·
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
·
1 αυγό
·
μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε το στήθος σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλου με το σκόρδο.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρει το κρέας χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο
μπέικον και το σοτάρουμε επίσης για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ και
περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί. Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε το νερό και
το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Όταν το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε τα
υπόλοιπα υλικά (φρυγανιά, τυρί, πιπεριά). Ακολούθως, αλείφουμε ένα πυρίμαχο
σκεύος και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα
και σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο τα υλικά μας. Τέλος, χτυπάμε το ασπράδι, το
αλείφουμε σε όλο το φύλλο και τοποθετούμε το σκεύος μας στο φούρνο. Ψήνουμε
στους 180 για 40-45 λεπτά.
Καλή επιτυχία.
Γράφει η αναγνώστριά μας
Ευγενία
Συντακτική επιμέλεια
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου