Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Χταποδάκι γιουβέτσι

Χταποδάκι γιουβέτσι
Πηγή εικόνας:argiro.gr



Υλικά:
·        1.500 γρ χταπόδι
·        500γρ κριθαράκι χοντρό
·        1-2 κρεμμύδια ξέρα
·        3-4 σκελίδες σκόρδο
·        1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό
·        2-3 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
·        1 ντομάτα στον τρίφτη
·        1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
·        Αλάτι
·        πιπέρι
·        1-2κουταλιες της σούπας πάπρικα γλυκιά
·        2-3 δαφνόφυλλα
·        1 ξυλάκι κανέλας
·        4-5 μπαχάρια




Εκτέλεση συνταγής:
Βάζουμε το χταποδάκι σε μια κατσαρόλα να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Αφού βράσει, το αφήνουμε να κρυώσει σε ένα τρυπητό και κρατάμε το ζουμί του. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας, μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταποδάκι, αφού νωρίτερα το έχουμε κόψει ανά 2 πλοκάμια (ολόκληρα για να μην χαθούν). Ακολούθως προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε για λίγο ενώ μετά από λίγα λεπτά, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό και λίγο από το ζουμί που κρατήσαμε, μέχρι να σκεπαστεί το χταποδάκι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, για άλλα 20-30 λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι. Μόλις μαλακώσει το χταποδάκι, το βγάζουμε και προσθέτουμε το κριθαράκι, βράζοντάς το για 2-3 λεπτά. Τέλος, τοποθετούμε σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος το κριθαράκι και βάζουμε από πάνω το χταποδάκι ψήνοντας μαζί  στους 170°-180° για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, σε περίπτωση που δούμε ότι χρειάζεται. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε προαιρετικά με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία!!!





Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου