Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, ήλιος, βόλτες, ανεμελιά,
παγωτό. Ναι, παγωτό! Ποιός είναι εκείνος, που δεν έχει συνδυάσει το παγωτό
με την αγαπημένη εποχή των περισσοτέρων, το καλοκαίρι; Το παγωτό σε κυπελλάκι, σε χωνάκι, ακόμα και σε βάφλα είναι μια γαστρονομική απόλαυση, που δύσκολα μπορεί κάποιος να αρνηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πόσο μάλλον, την εποχή που ο ήλιος καίει και θες να απολαύσεις κάτι δροσιστικό.
Αυτήν την Κυριακή λοιπόν, θα παραμείνουμε στην όμορφη πόλη
της Ιτέας και θα οδηγηθούμε στην περίφημη στοά της, στο χώρο της οποίας
στεγάζεται ένα καινούριο κατάστημα, το Archontikon Arte di gelato e caffe, του Σοφοκλή
Ρουμελιώτη. Με καταγωγή από ένα χωριό της Αρκαδίας και ζώντας μέχρι και τα 13
έτη του εκεί, δεν δίστασε να μεταβεί στην Αθήνα και να αναζητήσει μια καλύτερη
τύχη. «Εντελώς τυχαία, μπήκα σε ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και έμεινα. Η
αλήθεια είναι πως στάθηκα τυχερός, αφού το συγκεκριμένο εργαστήριο ήταν ¨σχολή¨
για την εποχή εκείνη. Εκεί παρέμεινα για 10 χρόνια. Στη συνέχεια δούλεψα και σε
άλλα γνωστά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό γνώρισα τη γυναίκα
μου, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πάρουμε την απόφαση για αποκέντρωση. Έτσι
προέκυψε η Ιτέα, αφού και οι δύο αναζητούσαμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής». Γύρω στο 2000, ο Σοφοκλής έρχεται να
μας συστηθεί με το ζαχαροπλαστείο ¨Αρχοντικόν¨. Οι γεύσεις των γλυκών φέρνουν
¨άρωμα¨ Αθήνας και σύντομα καθιερώνεται στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Κάπου
εκεί δειλά δειλά, μπαίνει και το παγωτό. Στην αρχή, σε μια μικρή βιτρίνα. Με
την πάροδο του χρόνου η βιτρίνα μεγαλώνει, αφού το παγωτό του θα καταφέρει να
κατακτήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες, ντόπιους και περαστικούς. Και τότε είναι που το ζαχαροπλαστείο, άρχισε να μετατρέπεται σε μια Τζελατερί.
«Το πλήρωμα του χρόνου είχε φτάσει. Αυτά τα δύο έπρεπε να ξεχωρίσουν. Έτσι πήρα την απόφαση να τολμήσω και να ανοίξω το gelato. Ο χώρος ήταν ένα σημείο, που στα μάτια μου φάνταζε ιδανικός για ένα τέτοιο τόλμημα. Το είχα καψούρα». Με μοντέρνα διακόσμηση, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τα στοιχεία του τόπου, εμπεριέχοντας τόσο το ξύλο όσο και τα γήινα χρώματα, το Archontikon Arte di gelato e caffe, ήρθε για να δώσει άλλο άρωμα στην περιοχή της Ιτέας και να τη διαφημίσει στους περαστικούς με τον καλύτερο τρόπο. Τα παγωτά στου Σοφοκλή είναι όλα ένα κι ένα. Ο λόγος φυσικά, όπως μας αποκάλυψε και ο ίδιος, δεν είναι άλλος από τα αγνά υλικά και μια παραδοσιακή συνταγή που χρησιμοποιεί από το 1980. «Μεγάλο ρόλο επίσης, παίζουν και τα μηχανήματα τα οποία θα χρησιμοποιήσεις, για να παράγεις το παγωτό. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να προχωρήσεις». Το παγωτό πλέον έχει μπει για τα καλά στη ζωή του Έλληνα καταναλωτή, αφού καταναλώνεται και τη χειμερινή περίοδο.
«Στο δικό μου μαγαζί, έβαλα για πρώτη φορά το παγωτό, το χειμώνα του 2004. Στην αρχή δεν είχα μεγάλη κατανάλωση. Πλέον ο κόσμος έχει μάθει να τρώει παγωτό στην Ιτέα και το χειμώνα».
με την αγαπημένη εποχή των περισσοτέρων, το καλοκαίρι; Το παγωτό σε κυπελλάκι, σε χωνάκι, ακόμα και σε βάφλα είναι μια γαστρονομική απόλαυση, που δύσκολα μπορεί κάποιος να αρνηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πόσο μάλλον, την εποχή που ο ήλιος καίει και θες να απολαύσεις κάτι δροσιστικό.
Σοφοκλής Ρουμελιώτης |
«Το πλήρωμα του χρόνου είχε φτάσει. Αυτά τα δύο έπρεπε να ξεχωρίσουν. Έτσι πήρα την απόφαση να τολμήσω και να ανοίξω το gelato. Ο χώρος ήταν ένα σημείο, που στα μάτια μου φάνταζε ιδανικός για ένα τέτοιο τόλμημα. Το είχα καψούρα». Με μοντέρνα διακόσμηση, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τα στοιχεία του τόπου, εμπεριέχοντας τόσο το ξύλο όσο και τα γήινα χρώματα, το Archontikon Arte di gelato e caffe, ήρθε για να δώσει άλλο άρωμα στην περιοχή της Ιτέας και να τη διαφημίσει στους περαστικούς με τον καλύτερο τρόπο. Τα παγωτά στου Σοφοκλή είναι όλα ένα κι ένα. Ο λόγος φυσικά, όπως μας αποκάλυψε και ο ίδιος, δεν είναι άλλος από τα αγνά υλικά και μια παραδοσιακή συνταγή που χρησιμοποιεί από το 1980. «Μεγάλο ρόλο επίσης, παίζουν και τα μηχανήματα τα οποία θα χρησιμοποιήσεις, για να παράγεις το παγωτό. Χωρίς αυτά δεν μπορείς να προχωρήσεις». Το παγωτό πλέον έχει μπει για τα καλά στη ζωή του Έλληνα καταναλωτή, αφού καταναλώνεται και τη χειμερινή περίοδο.
«Στο δικό μου μαγαζί, έβαλα για πρώτη φορά το παγωτό, το χειμώνα του 2004. Στην αρχή δεν είχα μεγάλη κατανάλωση. Πλέον ο κόσμος έχει μάθει να τρώει παγωτό στην Ιτέα και το χειμώνα».
Όταν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, σύντομα θα αναγνωριστείς
έλεγαν οι παλιοί. Καθόλου τυχαία θα λέγαμε εμείς. Κι αυτό έρχεται να
επιβεβαιωθεί, μέσα από τις εμφανίσεις του Σοφοκλή σε γνωστά τηλεοπτικά κανάλια
της Αθήνας. Αφορμή στάθηκαν κάποια από τα γλυκίσματα, που έφτασαν σαν δώρα από
τρίτους και εντυπωσίασαν γνωστούς παρουσιαστές. «Γνωστοί γίναμε από τα γλυκά.
Φυσικά όταν ο άλλος έμπαινε στο μαγαζί για γλυκό, δοκίμαζε και παγωτό. Η
τηλεόραση σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προβολή του μαγαζιού, αλλά πιστεύω
πως η μεγαλύτερη διαφήμιση για μας, ήταν ο κόσμος και η πληροφορία ¨στόμα με
στόμα¨, αφού είχε γευτεί και είχε ψωνίσει κάποια από τα γλυκά μας».
Στο Archontikon Arte di gelato e caffe, μπορείς να απολαύσεις έως και 36 διαφορετικές γεύσεις παγωτού, που όπως προαναφέραμε φτιάχνονται από αγνά υλικά, βασισμένα σε μια παραδοσιακή συνταγή πολλών ετών. Επίσης μπορείς να απολαύσεις φρέσκους χυμούς εποχής, καθώς επίσης και τον εξαιρετικής ποιότητας καφέ, σε συνδυασμό με κάποιο γλυκό ή βάφλα.
Αν είσαι μποέμ τύπος, που του αρέσει να διαβάζει την εφημερίδα του μέσα σε μια πανδαισία αρωμάτων από φρέσκο βούτυρο, ζύμη βάφλας ή καφέ, τότε το σημείο σου είναι η ¨στοά¨. Αν πάλι θες να απολαύσεις κάτι από τα παραπάνω αγναντεύοντας τη θάλασσα του Κορινθιακού με τα διάσπαρτα νησάκια, δεν έχεις παρά να μεταβείς στο παραλιακό κομμάτι, υπό την σκιά των όμορφων πεύκων. Ότι και να προτιμήσεις πάντως, ένα είναι σίγουρο. Θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος.
Όλα αυτά φυσικά στο Archontikon Arte di gelato e caffe, που βρίσκεται στο κέντρο της όμορφης πόλης της Ιτέας και πιο συγκεκριμένα στην οδό 28ης Οκτωβρίου 75. Το κατάστημα παραμένει ανοιχτό καθημερινά από τις 10:00πμ έως αργά το βράδυ. Ευχαριστούμε πολύ το Σοφοκλή και το κατάστημα Archontikon Arte di gelato e caffe, για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε, καθώς επίσης και για τη φιλοξενία. Επίσης, θα θέλαμε να ευχηθούμε με τη σειρά μας καλή συνέχεια και καλές δουλειές.
Στο Archontikon Arte di gelato e caffe, μπορείς να απολαύσεις έως και 36 διαφορετικές γεύσεις παγωτού, που όπως προαναφέραμε φτιάχνονται από αγνά υλικά, βασισμένα σε μια παραδοσιακή συνταγή πολλών ετών. Επίσης μπορείς να απολαύσεις φρέσκους χυμούς εποχής, καθώς επίσης και τον εξαιρετικής ποιότητας καφέ, σε συνδυασμό με κάποιο γλυκό ή βάφλα.
Αν είσαι μποέμ τύπος, που του αρέσει να διαβάζει την εφημερίδα του μέσα σε μια πανδαισία αρωμάτων από φρέσκο βούτυρο, ζύμη βάφλας ή καφέ, τότε το σημείο σου είναι η ¨στοά¨. Αν πάλι θες να απολαύσεις κάτι από τα παραπάνω αγναντεύοντας τη θάλασσα του Κορινθιακού με τα διάσπαρτα νησάκια, δεν έχεις παρά να μεταβείς στο παραλιακό κομμάτι, υπό την σκιά των όμορφων πεύκων. Ότι και να προτιμήσεις πάντως, ένα είναι σίγουρο. Θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος.
Όλα αυτά φυσικά στο Archontikon Arte di gelato e caffe, που βρίσκεται στο κέντρο της όμορφης πόλης της Ιτέας και πιο συγκεκριμένα στην οδό 28ης Οκτωβρίου 75. Το κατάστημα παραμένει ανοιχτό καθημερινά από τις 10:00πμ έως αργά το βράδυ. Ευχαριστούμε πολύ το Σοφοκλή και το κατάστημα Archontikon Arte di gelato e caffe, για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε, καθώς επίσης και για τη φιλοξενία. Επίσης, θα θέλαμε να ευχηθούμε με τη σειρά μας καλή συνέχεια και καλές δουλειές.
Boost
it…!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου