Μοσχαράκι με κόκκινο κρασί στο φούρνο
Πηγή εικόνας:infokids.gr |
Υλικά:
·
1,5 κιλό μοσχαράκι
·
2 πιπεριές κόκκινες
·
2 πιπεριές κίτρινες
·
2 πιπεριές πορτοκαλί
·
2 κρεμμύδια
·
2-3 καρότα
·
αλάτι
·
πιπέρι
·
1 μεγάλη ντομάτα
·
δάφνη
·
μπαχάρι
·
1 κύβο λαχανικών
·
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
·
1,5 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
·
1/3 ποτήρι νερού ξύδι
·
2 κουταλιές της σούπας αγγλική
σάλτσα
·
Worcester sause
·
4 κουταλιές της σούπας καστανή
ζάχαρη
·
5 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε σε μεγάλες μπουκίτσες το μοσχάρι και το
μπλανσάρουμε. Στη συνέχεια, κόβουμε τις πιπεριές στα τέσσερα, τα κρεμμύδια
χοντροκομμένα, τη ντομάτα σε μικρά ζαράκια και τα καρότα σε ροδέλες. Ακολούθως
προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μία γάστρα και τα ανακατεύουμε. Αφού σκεπάσουμε με
ένα σελοφάν τα υλικά μας, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες. Με το
πέρας των τεσσάρων ωρών και αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας, τοποθετούμε
το κρέας με τα υλικά μας στο φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς
μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην μας πιάσει
το αλεύρι. Στο τέλος αν θέλουμε, βάζουμε πάνω από το κρέας γκούντα ή ένταμ και
λίγο κόκκινο πιπέρι. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
Καλή επιτυχία!!!
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου