Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Κοτόπουλο πανέ


   Κοτόπουλο πανέ
Πηγή εικόνας:cookstory.gr


Υλικά:
·        500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
·        500 γραμμάρια αλεύρι
·        4 αυγά
·        1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
·        μία πρέζα σκόνη σκόρδο
·        μία πρέζα σκόνη κρεμμύδι
·        αλάτι
·        πιπέρι
·        μπούκοβο
·        μία μεγάλη σακούλα πατατάκια μπάρμπεκιου





Εκτέλεση συνταγής:
Αρχικά κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες 3 εκατοστών. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο μας και το αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια παίρνουμε τρία μικρά βαθιά τάπερ. Στο πρώτο ρίχνουμε το αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά και στο τρίτο βάζουμε την πάπρικα, το μπούκοβο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πατατάκια που έχουμε αλέσει από πριν στο μούλτι. Αμέσως μετά, παίρνουμε το κοτόπουλο μας και το περνάμε πρώτα από αλεύρι, μετά από αυγό και τέλος από το μείγμα με τα πατατάκια. Αφού τα έχουμε περάσει όλα, τα τηγανίζουμε σε φριτέζα στους 160 με 170 βαθμούς για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και ντιπ μπάρμπεκιου ή φιλαδέλφεια, ανάλογα με την αρέσκεία μας.
Καλή επιτυχία!!!




Γράφει ο Chef
Μιχάλης Μούτος 

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου