Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Ζαχαροπλαστική από τον Γιώργο

   Ζαχαροπλαστική από τον Γιώργο

Αχ και να είχα ένα γλυκό τώρα... Πόσοι έχουν πει έστω και μια φορά αυτή τη φράση στη ζωή τους;
Ειδικά εκείνη την ώρα μετά το μεσημεριανό φαγητό. Αυτή την εβδομάδα κινηθήκαμε 'αμαρτωλά' και παραδοθήκαμε άνευ όρων στον πειρασμό. Σε αυτό βοήθησε η επίσκεψή μας  στο κατάστημα Δημητρόπουλος στην παραλία της Ιτέας. Έτσι, αφού πρώτα επιδοθήκαμε σε ένα ξεχωριστό οφθαλμόλουτρο, συναντήσαμε τον Γιώργο, ο οποίος αφού μας κέρασε κάτι τα δημιουργήματά του, μας συστήθηκε μέσα από μια όμορφη συζήτηση.

Ο Γιώργος γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, αλλά μεγάλωσε στην Ιτέα. Αφού τελείωσε τις σπουδές του πάνω στην αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική, στη σχολή LeMonde της Αθήνας, ξεκίνησε να εργάζεται για την επιχείρηση που ήδη διατηρούσαν οι δικοί του. “Η σχέση μου με τη ζαχαροπλαστική τολμώ να πω πως γεννήθηκε εντελώς αβίαστα. Από τη μια υπήρχαν όλα τα ερεθίσματα προκειμένου να γίνει η αρχή, από την άλλη όμως σκέφτηκα πως θα το προσπαθήσω κι… ό,τι γίνει”. Έτσι, από το 2012 που βγήκε από τη σχολή, έχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια, μέχρι και σήμερα, δε σταματά να βάζει σε εφαρμογή τις γνώσεις και τη φαντασία του και να μας εκπλήσσει ευχάριστα με λαχταριστές δημιουργίες.
Αρτοποιία ή ζαχαροπλαστική;
Το δίλημμα αυτό ο Γιώργος το κατέρριψε αρκετά γρήγορα μέσα του. “Η ζαχαροπλαστική είναι σίγουρα πολύ πιο δημιουργική, ενώ παράλληλα απαιτεί πιο εκλεπτυσμένες τεχνικές δεξιότητες. Αναμφισβήτητα της έχω αδυναμία”, αναφέρει χαμογελώντας.  

Είναι αδύνατο κάποιος που επισκέπτεται το κατάστημα, να μην θαυμάσει μια προς μια τις ξεχωριστές δημιουργίες στο χώρο. Ακόμη κι αν ξέρει τι θέλει να αγοράσει, το βλέμμα του θα περιηγηθεί και θα «χαζέψει» τους πάσης φύσεως γλυκούς πειρασμούς, που εγγυώνται απόλαυση διαρκείας. Η επιτυχία του τελικού προϊόντος είναι φυσικά αποτέλεσμα υπομονής, επιμονής και σκληρής δουλειάς. “Το δύσκολο στο επάγγελμα αυτό είναι οι ώρες ενασχόλησης, που αναμφισβήτητα είναι αρκετές και αναπόφευκτα περιορίζουν τον προσωπικό χρόνο. Ωστόσο, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καλλιεργηθεί το ταλέντο και μέρα με τη μέρα να βελτιώνεσαι όλο και περισσότερο”.
Τι διαθέτει προς το καταναλωτικό κοινό το κατάστημα Δημητρόπουλος; Εδώ μπορούμε να βρούμε σχεδόν τα πάντα. Πέρα από το ψωμί, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε παγωτά, γλυκά, σιροπιαστά, τούρτες, πάστες και διάφορα αρτοποιήματα. Στο σημείο αυτό ο Γιώργος μοιράστηκε μαζί μας τα γλυκά που ο ίδιος θεωρεί το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, ενώ παράλληλα μας αποκάλυψε ποιο γλυκό θα ετοίμαζε για το άλλο του μισό.
Σίγουρα υπάρχει και η επικοινωνιακή διάσταση του επαγγέλματος, ένα ρεύμα δηλαδή της εποχής ως προς συγκεκριμένες γευστικές επιλογές. Απ’ ότι έχω όμως καταλάβει, υπάρχει μια ιδιαίτερη προτίμηση για την πορτοκαλόπιτα και τη σοκολατόπιτα. Όσον αφορά το γλυκό που θα διάλεγα για το άλλο μου μισό, πιστεύω θα επέλεγα  παγωτό και μάλιστα την αγαπημένη μου γεύση: don vito (στρατσιατέλλα με σιρόπι και κομμάτια βατόμουρου)”, μας απαντά με ευχάριστη διάθεση. Στην εποχή μας, τα νέα μηχανήματα έχουν κατορθώσει να αποφέρουν την ποσότητα και την ποιότητα που χρειάζεται μια σωστή επιχείρηση για να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της, πάντα με τις ίδιες αρχές και τις ίδιες πρώτες ύλες.
Έτσι, το κατάστημα Δημητρόπουλος, αναλαμβάνει υπεύθυνα σημαντικές στιγμές όπως τον γάμο, τη βάπτιση, ακόμη και τους αρραβώνες. Αξίζει να σημειωθεί, πως το κατάστημα Δημητρόπουος μετρά αρκετά χρόνια ζωής, αφού πρωτοσυστήθηκε στον κόσμο της Ιτέας ήδη από το 1952. “Ελπίζω το μέλλον να περιλαμβάνει αρκετή ανάπτυξη και εξέλιξη”, εύχεται τέλος ο Γιώργος και μεις του ανταποδίδουμε την ευχή.
Τι κι αν έρχεται καλοκαίρι; Ένα γλυκό ή ένα παγωτό, είναι πάντα μια καλή δικαιολογία για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με ενέργεια ή  να μας φτιάξει τη διάθεση σε μια δύσκολη συγκυρία. Στην οδό  28ης Οκτωβρίου 33 η ζάχαρη έστησε χορό και σας περιμένει καθημερινά από τις 7:00π.μ. έως και τις 23:00μ.μ.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο για τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Just boost it και του ευχόμαστε καλή συνέχεια, γεμάτη γλυκιές δημιουργίες. Αχ! Ζάχαρο θα πάθουμε, με τόσους γλυκούς πειρασμούς…




Boost it….!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου