Χταπόδι στιφάδο
·
1 κιλό χταπόδι
·
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
·
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·
500 γραμμάρια κρεμμυδάκια για στιφάδο
·
200 γραμμάρια κόκκινο κρασί
·
200 γραμμάρια πουμαρό
·
αλάτι
·
πιπέρι
·
δάφνη
·
56 κόκκους μπαχάρι
·
300 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση συνταγής:
Παίρνουμε το χταπόδι μας και το τεμαχίζουμε
σε μικρά κομματάκια 3 με 4 εκατοστά. Αμέσως μετά, το βράζουμε για 15 λεπτά και
το αφήνουμε σε ένα σουρωτό. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τo κρεμμύδι μας και μετά
βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο (περίπου 100 γραμμάρια). Ξεκινάμε
το σοτάρισμα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε
το χταπόδι μας και το σκόρδο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Ακολούθως σβήνουμε με κρασί και συμπληρώνουμε το πουμαρό, τα μπαχαρικά και το νερό, αφήνοντάς τα να βράσουν για 30 λεπτά. Παράλληλα βάζουμε ένα δεύτερο τηγάνι στη φωτιά και σοτάρουμε τα
κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, ρίχνουμε τη ζάχαρη και
περιμένουμε να καραμελώσουν. Τέλος, ρίχνουμε τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια μέσα
στο χταπόδι μας, να πάρουν βράση για 10 λεπτά. Το φαγητό μας στη συνέχεια,
είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Συντακτική επιμέλεια
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Μιχάλης Μούτος
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου