Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Πένες ογκρατέν

        Πένες ογκρατέν





Υλικά:
    ·        500 γραμμάρια πέννες
    ·        300 γραμμάρια γαλοπούλα κομμένη σε ζάρια
    ·        μία πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά ζάρια
    ·        μία πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά ζάρια
    ·        1 κιλό γάλα
    ·        4 αυγά
    ·        400 γραμμάρια γκούντα
    ·        200 γραμμάρια παρμεζάνα
    ·        400 γραμμάρια βούτυρο
    ·        200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    ·        αλάτι
    ·        πιπέρι
    ·        μοσχοκάρυδο




Εκτέλεση συνταγής:
Αρχικά βράζουμε τις πέννες μας για 5 λεπτά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό και στη συνέχεια τις σουρώνουμε καλά. Ύστερα τις τοποθετούμε σε μία βαθιά λεκάνη όπου και τις αλατοπιπερώνουμε. Ακολούθως βάζουμε τις πιπεριές, τα 2 αυγά, την παρμεζάνα, τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε καλά, σε μία βουτυρωμένη λαμαρίνα. Για την μπεσαμέλ βάζουμε μία κατσαρόλα με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει. Ύστερα ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 2 αβγά, ανακατεύοντας πολύ καλά για να μη μας σβολιάσει. Τέλος περιχύνουμε το ταψί μας με μπεσαμέλ παντού, πασπαλίζοντας με γκούντα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Καλή επιτυχία!!!




Γράφει ο Chef
Μιχάλης Μούτος 

Συντακτική επιμέλεια


Just boost it



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου