Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό, κάπαρη και σάλτσα μουστάρδας!

 

Ταλιατέλες με καπνιστό σολομό, κάπαρη και σάλτσα μουστάρδας!

Πηγή εικόνας:cookingreece.wordpress.com

Υλικά:

·        200 γραμμάρια καπνιστός σολομός

·        1 πακέτο ταλιατέλες

·        2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

·        1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

·        1 κουταλιά της σούπας κάπαρη  ξαρμυρισμένη

·        1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

·        λίγο ελαιόλαδο

·        φύλλα ρόκας

·        άνηθος

·        μαϊντανός

 

 

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις ταλιατέλες στο μικρότερο χρόνο που δίνει η συσκευασία ώστε να γίνουν al dente. Στη συνέχεια σε άφθονο αλατισμένο νερό τις στραγγίζουμε. Προσοχή! Δεν τις ξεπλένουμε. Ακολούθως σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις μεταφέρουμε σε μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνουμε την κάπαρη και το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί λίγο το κρεμμύδι. Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και ρίχνουμε το μείγμα μας στο κατσαρολάκι. Περιχύνουμε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα και προσθέτουμε από πάνω το σολομό τον οποίο τον έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Όταν δούμε πως δένει η σάλτσα μας σβήνουμε τη φωτιά και απομακρύνουμε το σκεύος μας. Τέλος, σερβίρουμε τις ταλιατέλες σε μπολ ή βαθιά πιατέλα όπου έχουμε στρώσει μερικά φύλλα ρόκας. Πασπαλίζουμε από πάνω με μπόλικο φρεσκοτριμμένο  πιπέρι, άνηθο και μαϊντανό. 

Καλή σας όρεξη!



Γράφει: ο Chef Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια: Just boost it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου