Ιταλική πίτσα
Υλικά:
·
1 φακελάκι μαγιά
·
250 γρ νερό (χλιαρό)
·
1 πρέζα ζάχαρη
·
300 γρ αλεύρι
·
100 γρ σιμιγδάλι ψηλό
·
100 γρ καλαμποκάλευρο
·
1 πρέζα αλάτι
·
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
·
Έξτρα σιμιγδάλι για το άνοιγμα του ζυμαριού
·
Υλικά της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 230 βαθμούς και βάζουμε μέσα ένα ταψί ανάποδα να καεί καλά, όσο
εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό
νερό. Ακολούθως προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφού
τελειώσουμε με το ανακάτεμα, αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη
μαγιά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Όταν δούμε πια, πως δεν
μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι, αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας στον
πάγκο εργασίας. Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μας μέσα, σκεπάζουμε
με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία
περιβάλλοντος. Όταν παρέλθει η ώρα και η ζύμη μας έχει φουσκώσει, τη χωρίζουμε
σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Σε ξύλο κοπής βάζουμε λίγο
σιμιγδάλι και ανοίγουμε το ζυμάρι μας με ένα πλάστη. Αν δούμε πως κολλάει
προσθέτουμε παραπάνω σιμιγδάλι. Αφού ανοίξουμε τη ζύμη μας, βάζουμε 2 κουταλιές
σάλτσα ντομάτας και τυριά της αρεσκείας μας. Τέλος, μεταφέρουμε την πίτσα πάνω
στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου (που έχει κάψει), χωρίς να το βγάλουμε
από το φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί, προσθέτουμε τα υλικά της
αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
Tips*
Η γνήσια Ιταλική πίτσα είναι κυρίως λεπτή και ψήνουμε το ζυμάρι μόνο με τη σάλτσα ντομάτας και τα τυριά. Τα υπόλοιπα υλικά προσθέτονται φρέσκα!
Γράφει: ο Chef Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια: Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου