Σπαγγέτι με πέστο ρόκας
Υλικά:
·
400 γρ σπαγγέτι ή ταλιατέλες ολικής άλεσης
·
250 γρ τρυφερή ρόκα χωρίς τα κοτσάνια
·
100 γρ κουκουνάρι
·
5 σκελίδες σκόρδο
·
½ φλιτζάνι του τσαγιού εξαιρετικό παρθένο
ελαιόλαδο
·
10 τοματίνια κομμένα στη μέση
·
½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο πεκορίνο
·
Παρμεζάνα ή φυτικό υποκατάστατο τυριού
·
Αλάτι
·
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπλέντερ τη ρόκα, το σκόρδο, το κουκουνάρι,
τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας
λίγο λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο όσο πάρει, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και
δημιουργήσουν μια ρευστή σάλτσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ακολούθως, βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente λίγο
πριν από τη στιγμή που θα τα σερβίρουμε. Αφού τα στραγγίσουμε, τα ανακατεύουμε
πολύ καλά με 4-5 κουταλιές της σούπας ή και περισσότερο από τη σάλτσα πέστο.
Τέλος, σερβίρουμε με τοματίνια και τριμμένο πεκορίνο. Προαιρετικά προσθέτουμε τριμμένο
τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!
Γράφει: ο Chef Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια: Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου