Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Σουφλέ λευκής σοκολάτας με σάλτσα φράουλας και παγωτό!

Σουφλέ λευκής σοκολάτας με σάλτσα φράουλας και παγωτό!

Πηγή εικόνας:mothersbird.gr

Υλικά:

·        200 γρ λευκή σοκολάτα  

·        200 γρ βούτυρο

·        3 αυγά

·        5 κρόκοι αυγών

·        150 γρ ζάχαρη

·        100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

·        250 γρ φράουλες

·        100 γρ καστανή ζάχαρη

·        Χυμός ½ πορτοκαλιού

·        1 μπαστούνι βανίλιας

·        500 ml παγωτό βανίλια  

 

Εκτέλεση:

Για τα σουφλέ λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.  Ακολούθως βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα 150 γρ ζάχαρης, το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να  γίνουν ένα αφράτο μείγμα.  Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, τη βανίλια, το αλεύρι και τη σοκολάτα. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, το μοιράζουμε σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια που τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δώδεκα λεπτά.

Για τη σάλτσα φράουλας ρίχνουμε σε αντιπολιτικό τηγάνι τα 100 γρ καστανής ζάχαρης, το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τις φράουλες με τη βανίλια. Ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας για πέντε λεπτά. Τέλος, σερβίρουμε τα σουφλέ μας με το παγωτό και τη σάλτσα φράουλας.

Καλή σας απόλαυση!  

 

 

Γράφει: ο Chef Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια: Just boost it

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου