Σουφλέ λευκής σοκολάτας με σάλτσα φράουλας και παγωτό!
Υλικά:
·
200 γρ
λευκή σοκολάτα
·
200 γρ
βούτυρο
·
3 αυγά
·
5 κρόκοι
αυγών
·
150 γρ
ζάχαρη
·
100 γρ αλεύρι για
όλες τις χρήσεις
·
250 γρ
φράουλες
·
100 γρ
καστανή ζάχαρη
·
Χυμός ½ πορτοκαλιού
·
1 μπαστούνι
βανίλιας
·
500 ml παγωτό βανίλια
Εκτέλεση:
Για τα σουφλέ λιώνουμε
τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ακολούθως
βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα 150 γρ ζάχαρης, το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, τη
βανίλια, το αλεύρι και τη σοκολάτα. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, το μοιράζουμε
σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια που τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση. Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δώδεκα λεπτά.
Για τη σάλτσα φράουλας
ρίχνουμε σε αντιπολιτικό τηγάνι τα 100 γρ καστανής ζάχαρης, το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τις
φράουλες με τη βανίλια. Ανακατεύουμε και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας για πέντε λεπτά. Τέλος, σερβίρουμε τα σουφλέ μας
με το παγωτό και τη σάλτσα φράουλας.
Καλή σας απόλαυση!
Γράφει: ο Chef Νίκος
Δρίβας
Συντακτική
επιμέλεια: Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου