Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Σνίτσελ με κάσιους, δαμάσκηνα και λικέρ!

 

Σνίτσελ με κάσιους, δαμάσκηνα και λικέρ!

πηγή εικόνας: sintayes.gr


ΥΛΙΚΑ :

·        4 μακρόστενα χοιρινά φιλέτα (χτυπημένα)  

·        2 αυγά χτυπημένα

·        1 κούπα φρυγανιά τριμμένη  

·        λάδι για τηγάνισμα

·        2 κουταλιές βούτυρο αγνό

·        1/3 κούπας κάσιους αλεσμένα  

·        8 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα  

·        2 σφηνάκια λευκό λικέρ

·        1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

·        αλάτι

·        πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τα φιλέτα και τα στραγγίζουμε. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και περνάμε τα φιλέτα μας από τα αυγά και την τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο κρουστό χρυσαφί χρώμα. Τέλος, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, απλώνουμε τα φιλέτα μας σε μια πιατέλα.

 

Για τη σάλτσα μας:

Σε καυτό βούτυρο ροδίζουμε τα κάσιους και τα δαμάσκηνα. Αφού πάρουν λίγο χρώμα, ρίχνουμε το λικέρ, την κρέμα γάλακτος και τους δίνουμε μία βράση για λίγα λεπτά μέχρι να δούμε τη σάλτσα μας να δένει ελαφρώς!

Τέλος, περιχύνουμε τη σάλτσα μας στα φιλέτα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε το πιάτο μας με ρύζι. Καλή σας όρεξη!



Γράφει: ο Chef Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια: Just boost it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου