Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Κεφτεδάκια ζαρκαδιού με σος γιαουρτιού!

 

Κεφτεδάκια ζαρκαδιού με σος γιαουρτιού!

Πηγή εικόνας:travel.eleftheriaonline.gr

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

 

·        1/2 κιλό κιμά ζαρκαδιού

·        1 αυγό

·        1/3 της κούπας φρυγανιά τριμμένη

·        1/3 λάδι

·        1/3 γάλα

·        1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη

·        1 κουταλιά ξερό βασιλικό τριμμένo

·        1 κουταλιά ξερή λουΐζα τριμμένη

·        Λάδι για τηγάνισμα

·        Αλάτι

·        Πιπέρι

 

Για τη σος γιαουρτιού:

·        2 κεσεδάκια γιαούρτι της αρεσκείας μας

·        2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό

·        2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

·        1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ

·        2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

·        1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη και στραγγισμένη

·        αλάτι

·        Πιπέρι

·        λίγο σκόρδο σε σκόνη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αλέθουμε το κρέας δύο φορές. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και τον κρατάμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Την επόμενη μέρα, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.

Τέλος, φτιάχνουμε τη σος γιαουρτιού αναμιγνύοντας καλά όλα τα υλικά. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια βάζοντας δύο κουταλιές της σούπας από τη σος γιαουρτιού.

 

 

Tip: Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί με οποιοδήποτε κυνήγι της αρεσκείας μας.

 

 

Γράφει ο Chef: Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια: Just boost it

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου