Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Γιαουρτλού κεμπάπ



Γιαουρτλού κεμπάπ
Πηγή εικόνας:funkycook.gr



Για τα κεμπάπ:
·        500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
·        500 γρ. αρνίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
·        2 αυγά
·        1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
·        αλάτι
·        μαύρο πιπέρι τριμμένο
·        4 γρ. κύμμινο τριμμένο
·        10 γρ. μπαχάρι τριμμένο και kiofte baharat
·        5 γρ μπούκοβο καυτερό
·        5 γρ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
·        1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·        1/2 λίτρο γάλα
·        2 γρ. τριμμένη ρίγανη
·        3 γρ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
·        5 φέτες ψωμί μουσκεμένο στο γάλα

Για τη σάλτσα:
·        100 ml ελαιόλαδο
·        100 γρ. βούτυρο
·        2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
·        1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
·        αλάτι κατά βούληση

Συνοδευτικά:
·        Πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες σε κομμάτια
·        1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
·        1 κ.σ. ξερό δυόσμο
·        Ψημένες πιπεριές



Εκτέλεση συνταγής:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια τα πλάθουμε και ψήνουμε στη σχάρα. Ακολούθως, βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να κάψουν σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον πελτέ. Μαγειρεύουμε μέχρι να γλυκάνει ο πελτές και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Μπορούμε να προσθέσουμε τις ψημένες πιπεριές από πάνω ενώ σερβίρουμε με ψημένες πίτες, γιαούρτι, σάλτσα. Γαρνίρουμε με ξερό δυόσμο αλλά και με φρέσκο. Ο φρέσκος είναι πιο έντονος.
Καλή επιτυχία!!!






Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου