Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Γκιούλμπασι




Γκιούλμπασι
Πηγή εικόνας:knorr.gr



Υλικά:
·        1 κιλό αρνί από τη σπάλα
·        650 γραμμάρια χοιρινό μπούτι ή σπάλα
·        500 γραμμάρια μοσχάρι ελιά
·        250 γραμμάρια κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας κομμένη σε κύβους
·        1/4 κούπας ελαιόλαδο
·        2 γινωμένες ντομάτες κομμένες σε φέτες
·        4 πράσινες πιπεριές κέρατο
·        4 πιπεριές Φλωρίνης
·        3 καρότα κομμένα
·        4-5 σκελίδες σκόρδο
·        Αλάτι χοντρό
·        πιπέρι
·        Πάπρικα (προαιρετικά)
·        Κύμινο (προαιρετικά)
·        1 κουταλιά ρίγανη
·        3 φύλλα δάφνης
·        6 κόκκους μπαχάρι




Εκτέλεση συνταγής:
Τρυπάμε το κρέας και βάζουμε μέσα αλατοπίπερο, σκόρδο και το μπαχάρι. Λαδώνουμε μια κόλα ψησίματος και τοποθετούμε το κρέας. Ξαναρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το λαδώνουμε. Κόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ροδέλες και τις τοποθετούμε γύρω από το κρέας μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Στη συνέχεια, τυλίγουμε το κρέας σε φάκελλο με την λαδόκολλα της βάσης και μετά το τυλίγουμε σε άλλες δύο λαδόκολλες. Το δένουμε με σπάγκο κουζίνας και βρέχουμε ελαφρά τη λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C. Ακολούθως, βάζουμε το δέμα στο φούρνο και (μετά από 15 λεπτά) χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 165 βαθμούς . Ψήνουμε το κρέας για τρεις ώρες. Με το πέρας των τριών ωρών, ανοίγουμε στην κορυφή την λαδόκολλα και ρίχνουμε το τυρί μας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα στους 180 βαθμούς, εφόσον βάλουμε και άλλο ταψί από πάνω. Το φαγητό μας, είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία!!!






Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου