Μαγειρίτσα
Πηγή εικόνας:mageirakos.gr |
Υλικά:
·
1 συκωταριά αρνίσια, πνευμόνια
και έντερα
·
2 κ.σ. ελαιόλαδο
·
1ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·
1 σκελίδα σκόρδο
·
1500 ml ζωμός
λαχανικών
·
κονιάκ
·
5-6 φρέσκα κρεμμύδια
·
1/3 ματσάκι άνηθο
·
1 μαρούλι
·
100 γρ. ρύζι γλασέ
Για το αυγολέμονο:
·
2 αυγά
·
χυμό από 2 λεμόνια
·
¼ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε καλά τη συκωταριά, τα πνευμόνια και τα έντερα.
Βάζουμε νερό και χυμό από ένα λεμόνι σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά. Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, σουρώνουμε και αφήνουμε
να κρυώσουν. Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα συκώτια, τα πνευμόνια και τα έντερα
σε μικρά κομμάτια. Ακολούθως σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το ξερό κρεμμύδι και
το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις τελειώσουμε το σοτάρισμα με τα παραπάνω
υλικά, προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς, τα πνευμόνια, τα έντερα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για
8 λεπτά. Σβήνουμε με λίγο κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το
ζωμό λαχανικών, τον άνηθο και βράζουμε για 30 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το
φρέσκο κρεμμύδι, το μαρούλι (το οποίο έχουμε πλυμένο, καθαρισμένο και
κομμένο σε μεγάλα χοντρά κομμάτια) και
το ρύζι. Όταν το ρύζι πάρει βράση, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπολ,
χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αυγά, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Παράλληλα
προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και ανακατεύουμε μέχρι να πιάσει
θερμοκρασία. Μόλις πιάσει θερμοκρασία, μεταφέρουμε το μείγμα πίσω στην
κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου