Χριστουγεννιάτικα μάφινς με κράνμπερι και
κανέλα
Πηγή εικόνας:yiannislucacos.gr |
Υλικά:
·
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·
12 γραμμάρια μπέικεν πάουντερ
·
7,5 γραμμάρια σόδα
·
100 γραμμάρια ζάχαρη
·
1 γραμμάρια κανέλα σκόνη
·
0,5 γραμμάρια μοσχοκάρυδο τριμμένο
·
15 γραμμάρια ξυσμένο μανταρίνι
·
150 φρέσκο γάλα πλήρες
·
75 γραμμάρια βούτυρο
·
60 γραμμάρια αυγά
·
110 γραμμάρια αποξηραμένα κράνμπερι
·
80 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι
·
70 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε ατομικά φορμάκια για 12 μάφινς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικεν πάουντερ,
τη σόδα, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε
επίσης το ξύσμα από το μανταρίνι και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ
προσθέτουμε το χυμό μανταρίνι, το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και χτυπάμε
ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κράνμπερι και
ανακατεύουμε ελαφρά. Τέλος γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα και πασπαλίζουμε
με καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό
χρώμα. Τα σερβίρουμε σκέτα ή σπασμένα με βούτυρο και μαρμελάδα.
Καλή επιτυχία!!!
Συντακτική επιμέλεια
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου