Χοιρινό με πρασοσέλινο
Πηγή εικόνας:knorr.gr |
Υλικά:
·
με 1.250
γραμμάρια χοιρινό ψαχνό σε μερίδες
·
1 κιλό πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
·
1/2 κιλό σέλινο (μαζί με τις ρίζες)
·
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
·
2 φλιτζάνια τσαγιού σπιτικό ζωμό κρέατος ή νερό
·
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
·
άνηθο (ψιλοκομμένο)
·
αλάτι
·
πιπέρι
·
1 δόση αυγολέμονο κρέμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα πράσα και το σέλινο. Ζεσταίνουμε
το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες
τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό αφήνοντας το κρέας να σιγοβράσει
μέχρι να μαλακώσει. Μισή ώρα περίπου πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα,
αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πράσα, το σέλινο και τον άνηθο.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή. Σερβίρουμε
το φαγητό σε μερίδες, περιχύνοντας τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με φρέσκο
ψιλοκομμένο άνηθο.
Συνταγή για
αυγολέμονο κρέμα
·
3 κρόκους αυγών
·
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κρέατος ή νερό
(κρύο)
·
αλάτι
·
πιπέρι
·
3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
·
2 1/2 φλιτζάνια ζουμί από το φαγητό (ζεστό
και σουρωμένο) χυμό 1-2 λεμονιών
·
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
Χτυπάμε
ελαφρά τους κρόκους σε γυάλινο μπολ. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ με λίγο κρύο ζωμό
ή νερό και το ρίχνουμε μέσα στους κρόκους. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια
κατσαρόλα ή σε σκεύος με Μπεν Μαρί και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός
από το βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει σε χαμηλή
φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πήξει και να γίνει μια ελαφριά
κρέμα. Όταν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και
ανακατεύουμε ζωηρά για να λιώσει. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
*Tip: Δεν αφήνουμε την κρέμα να βράσει πολύ, γιατί
πήζει περισσότερο όσο κρυώνει.
Καλή επιτυχία!!!
Συντακτική επιμέλεια
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου