Υλικά:
·
400 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου
·
1 πακέτο πένες
·
2 πράσινες πιπεριές
·
2 κόκκινες πιπεριές
·
2 κίτρινες πιπεριές
·
1 μέτριο κρεμμύδι
·
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
·
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
·
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αρετσίνωτο
·
ελαιόλαδο
·
αλάτι
·
πιπέρι
·
1 φακελάκι κρόκο Κοζάνης
·
100 γραμμάρια σκληρό τυρί
·
1 ποτήρι του κρασιού νερό
Εκτέλεση συνταγής:
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην
άκρη. Κόβουμε το κοτόπουλο σε τετράγωνα μέτρια κομμάτια καθώς επίσης και τις
πιπεριές σε μακρόστενες λωρίδες. Μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι
και σοτάρουμε το κρεμμύδι που είναι κομμένο σε ροδέλες. Ρίχνουμε τα κομμάτια
κοτόπουλου και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με κρασί. Στη
συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε
αλάτι, πιπέρι, κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε
το σκεύος και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 περίπου λεπτά, σε μέτρια
φωτιά. Μετά το πέρας των 20 λεπτών, ελέγχουμε αν έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά
και προσθέτουμε το τυρί κρέμα καθώε επίσης και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε
προσεκτικά. Τέλος, ρίχνουμε τις πένες που έχουμε ήδη βράσει μέσα στο μείγμα του
κοτόπουλου με τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με λίγο σκληρό τυρί πάνω από κάθε
πιάτο κατά το σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!!!
Συντακτική επιμέλεια
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου