Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Λιγκουίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι!

Λιγκουίνι με σολομό, σπαράγγια και λεμόνι!
Πηγή εικόνας:yiannislucacos.gr



Υλικά:
·        500 γραμμάρια λιγκουίνι
·        10 γραμμάρια ελαιόλαδο
·        150 γραμμάρια σολομός σε μέτρια καρέ
·        50 γραμμάρια σπαράγγια πράσινα σε μικρά κομμάτια
·        20 γραμμάρια κρεμμύδι φρέσκο σε φέτες
·        20 γραμμάρια κρασί λευκό
·        220 γραμμάρια ζωμός κοτόπουλου
·        25 γραμμάρια πιπεριά κόκκινη ψητή
·        10 γραμμάρια ξύσμα λεμονιού
·        50 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο σε κύβους
·        Χυμός λεμονιού
·        80 γραμμάρια καπνιστός σολομός σε μικρά καρέ
·        Μαϊντανός ψιλοκομμένος
·        Κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε λεπτές φέτες (το πράσινο μέρος)





Εκτέλεση συνταγής:
Για αρχή βράζουμε τα λιγκουίνι σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό για 3 έως 4 λεπτά περίπου. Παράλληλα αλατίζουμε ελαφρά το σολομό. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σολομό. 
Αφού πάρει λίγο χρώμα αποσύρουμε το σολομό από το τηγάνι και πετάμε τα λίπη από το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα σπαράγγια. Σβήνουμε με κρασί, σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα 3/4 του κρασιού και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τις πιπεριές. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι. Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Τέλος προσθέτουμε τα δύο είδη σολομού, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε και αλάτι.
Καλή επιτυχία!!!




Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου