Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Σουφλέ με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό


Σουφλέ με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό
Πηγή εικόνας:sidagi.gr


Υλικά:
·        1 κ.σ. ελαιόλαδο
·        1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·        1 σελίδα σκόρδο
·        7 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
·        500 γραμμάρια ντοματίνια Κομμένα στη μέση
·        100 ml κόκκινο κρασί
·        1 κ.γ. αλάτι
·        1 κ.γ. πιπέρι
·        200 ml νερό
·        1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
·        500 γραμμάρια πένες βρασμένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
·        200 γραμμάρια γραβιέρα
·        200 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένα
·        5 με 10 φύλλα βασιλικού



Εκτέλεση συνταγής:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια τα σοτάρουμε. Ακολούθως προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό . Προσθέτουμε επίσης τα ντοματίνια και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με κρασί. Τέλος, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, νερό, τον πελτέ και βράζουμε για δέκα λεπτά έως ότου εξατμιστούν τα υγρά.

Για τις πένες:
Προσθέτουμε τις πένες και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις μισές πένες (1 στρώση). Πασπαλίζουμε με το μισό από κάθε τυράκι και επαναλαμβάνουμε την όλη διαδικασία. Τέλος, ψήνουμε δέκα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!



Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου