Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Οσομπούκο μιλανέζε με πουρέ σελινόριζας



Οσομπούκο μιλανέζε με πουρέ σελινόριζας
Πηγή εικόνας:pandespani.com



Υλικά:
  • ·        10 κομμάτια δύο κιλά περίπου οσομπούκο
    ·        2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
    ·        1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    ·        1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    ·        2 σκελίδες σκόρδο
    ·        2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
    ·        2 καρότα ψιλοκομμένα
    ·        4 ντομάτες ψιλοκομμένες
    ·        1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ
    ·        1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
    ·        1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
    ·        1 κλωνάρι θυμάρι
    ·        1 λεμόνι ξύσμα
    ·        3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
    ·        2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες



Εκτέλεση συνταγής:
Πασπαλίζουμε το οσομπούκο με το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περίσσιο. Ζεστένουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κρέατος. Στη συνέχεια παίρνουμε τα κομμάτια κρέατος και τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν (για 4-5 λεπτά). Προσθέτουμε την ντομάτα τον πελτέ και τα μυρωδικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, τον ζωμό και ξαναβάζουμε το κρέας στη κατσαρόλα, καθώς και τα υγρά από την πιατέλα. Φροντίζουμε το κρέας να γίνει μια στρώση. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30-40 λεπτά. Ακολούθως, ξεσκεπάζουμε και βράζουμε ακόμα 30 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, αφαιρούμε το κρέας και το διατηρούμε ζεστό. Βράζουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, ώστε να γκλασάρει και να πυκνώσει.
Σερβίρουμε το κρέας πάνω σε πουρέ και ρίχνουμε πάνω το μείγμα μαϊντανού, ξύσμα λεμονιού και σκόρδο.
Καλή επιτυχία!!!






Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου