Υλικά:
·
1 ολόκληρο κοτόπουλο
ψητό ή βραστό
·
Αλάτι
·
πιπέρι
·
μοσχοκάρυδο
·
250ml λευκό κρασί
·
ελαιόλαδο
·
150 γραμμάρια γκούντα
·
150 γραμμάρια ρεγκάτο
·
150 γραμμάρια ένταμ
·
150 γραμμάρια παρμεζάνα
·
Μπεσαμέλ
·
2 αυγά
·
1/2 κούπα βούτυρο
·
1/2 κούπα αλεύρι
·
3,5 κούπες φρέσκο γάλα
Εκτέλεση:
Ξεκοκαλίζουμε το
κοτόπουλο. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το σοτάρουμε
με αλάτι και πιπέρι για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και
αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει. Μόλις δέσει η σάλτσα μας, αποσύρουμε από τη
φωτιά και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, όπου αδειάζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε
όλα τα τυριά που έχουμε και ξεκινάμε την διαδικασία της μπεσαμέλ.
Για την μπεσαμέλ:
Λιώνουμε το βούτυρο σε
χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα χειρός, μέχρι να
πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε
το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ μας.
Τέλος, αποσύρουμε από τη
φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, τρίβουμε μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε τους κρόκους
αυγών. Μόλις η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη, την ρίχνουμε σε ένα πυρέξ με τα
υπόλοιπα υλικά. Στρώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού και αν θέλουμε τρίβουμε
σκληρό τυρί.
Ψήνουμε στους 180
βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ψηθεί η μπεσαμέλ να πάρει ωραίο χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!
Συντακτική επιμέλεια
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου