Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Καροτόσουπα βελουτέ με γιαούρτι και τζίντζερ


Καροτόσουπα βελουτέ με γιαούρτι και τζίντζερ
Πηγή εικόνας:gourmed.gr


Υλικά:
·        600 γραμμάρια καρότα
·        1 πράσο
·        3 κρεμμυδάκια φρέσκα
·        2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
·        3 πατάτες
·        2 κολοκυθάκια
·        1 λίτρο ζωμό κρέατος ή κότας
·        1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
·        1/2 κούπα ελαιόλαδο
·        1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
·        Αλάτι
·        Πιπέρι
·        1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό


Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά με τη σειρά. Ξεκινάμε με το πράσο, το ξερό κρεμμυδάκι, το φρέσκο, την πατάτα, το κολοκύθι και τέλος τα καρότα. Τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ, το ζωμό κρέατος και βράζουμε περίπου για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Μόλις μαλακώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει μια κρέμα βελουτέ. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Μπορούμε να σερβίρουμε την σούπα μας με σπιτικά κρουτόν από σταρένιο ψωμάκι.
Καλή επιτυχία!!!






Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου