·
1 κιλό σπάλα μοσχαρίσια κομμένη σε κύβους 5
επί 5 cm
·
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·
300 γραμμάρια πουμαρό
·
αλάτι
·
πιπέρι
·
δάφνη
· 1 ξύλο κανέλας
·
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
·
200 γραμμάρια λευκό κρασί
·
500 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
·
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
·
2 λίτρα νερό
·
200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής:
Αρχικά παίρνουμε με το μοσχαράκι μας και το
βράζουμε για μισή ώρα. Το αφήνουμε στην άκρη σε ένα σουρωτό και στη συνέχεια
βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο. Αρχίζουμε να σοτάρουμε το
κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχάρι μας και
σοτάρουμε λίγο ακόμα. Μετά σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα
υλικά, το πουμαρό, ένα λίτρο νερό, τον πελτέ μας και τα μπαχαρικά μας αφήνοντάς
τα να βράσουν για 45 λεπτά. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, το τοποθετούμε σε
ένα βαθύ πυρέξ, προσθέτοντας ένα λίτρο ζεστό νερό με το κριθαράκι μας και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς. Την ώρα του
σερβιρίσματος πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα.
Συντακτική επιμέλεια
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Μιχάλης Μούτος
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου