Υλικά:
·
500 γραμμάρια Κιμά μοσχαρίσιο
·
100 γραμμάρια ρύζι γλασέ
·
αλάτι
·
πιπέρι
·
ρίγανη
·
δυόσμο
·
2 κουταλάκια της σούπας άνηθο
·
2 κύβους κνορ
·
2 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
·
Ενάμιση κιλό κολοκύθια μεγάλα
·
500 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες κομμένες
·
500 γραμμάρια καρότα χοντροκομμένα
·
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
·
1 κιλό νερό
·
70 γραμμάρια νισεστέ αραιωμένο σε 70 γραμμάρια νερό
·
2 αυγά
·
2 λεμόνια
·
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής:
Αρχικά παίρνουμε τα κολοκύθια μας και αδειάζουμε το
εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι παριζιέν. Στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη
και παίρνουμε μία κατσαρόλα. Τοποθετούμε τις πατάτες και τα καρότα σε νερό,
μέχρι να καλύψει την επιφάνεια της κατσαρόλας και ύστερα ζυμώνουμε τον κιμά σε
μία μπασίνα, ρίχνοντας το ρύζι, τον άνηθο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τα
μπαχαρικά μας και ζυμώνουμε καλά. Αμέσως μετά, γεμίζουμε τα κολοκύθια μας
ένα-ένα τοποθετώντας τα στην κατσαρόλα με σειρά. Ακολούθως, προσθέτουμε το
νερό, τους κύβους κνορ και βράζουμε για 45-50 λεπτά. Όταν το φαγητό μας είναι
έτοιμο, δένουμε τη σάλτσα μας με το νισεστέ και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Για
το αυγολέμονο, χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τους κρόκους με το στημένο λεμόνι
καλά, προσθέτοντας 200 γραμμάρια ζωμό από το φαγητό μας και αμέσως μετά
ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα μας. Τέλος, ανακατεύουμε κουνώντας δεξιά
και αριστερά από τα χερούλια, χωρίς κουτάλα για να μη διαλυθούν τα κολοκυθάκια μας.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Μιχάλης Μούτος
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου