Αρνάκι στο φούρνο με πορτοκάλι και μέλι
Πηγή εικόνας:pontos-news.gr
Υλικά:
·
2 κιλά αρνί μπούτι
·
2 σκελίδες σκόρδο
·
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
·
2 κουταλιές σούπας μέλι
·
300 γραμμάρια πορτοκαλί
·
αλάτι
·
πιπέρι
·
ρίγανη
·
θυμάρι
·
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
·
300 γραμμάρια νερό
·
1 κιλό μικρές πατάτες ολόκληρες
καθαρισμένες
Εκτέλεση συνταγής:
Αρχικά παίρνουμε το αρνάκι μας και το
βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τις πατάτες. Στη συνέχεια ανοίγουμε δύο τρύπες στο
αρνάκι μας και το τοποθετούμε 2 σκελίδες σκόρδο. Ακολούθως, ρίχνουμε τα
μπαχαρικά μας, το ελαιόλαδο, το νερό και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάνε τα
υλικά μας παντού. Τέλος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ώρες
στους 200 βαθμούς. Υπολογίζοντας περίπου 20 λεπτά πριν το ψητό μας να είναι
έτοιμο για να βγει, ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το μέλι και περιχύνουμε το
κρέας.
Καλή επιτυχία!!!
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Μιχάλης Μούτος
Συντακτική επιμέλεια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου