Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Spaghetti μπολονεζ φούρνου με λαχανικά

 Spaghetti μπολονεζ φούρνου με λαχανικά
Πηγή εικόνας:athinorama.gr



 Υλικά:
·        500 γραμμάρια ανάμεικτο κιμά από μοσχάρι
·        500 γραμμάρια μακαρόνια
·        200 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·        150 γραμμάρια καρότο κομμένο καρέ
·        200 γραμμάρια μελιτζάνα κομμένη καρέ (αφού την κόψετε την κρατάτε σε νερό για να μη μαυρίσει)
·        200 γραμμάρια κολοκυθάκι κομμένο καρέ
·        4 αυγά
·        150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
·        150 ml ελαιόλαδο
·        20 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού (κομμένα την τελευταία στιγμή για να μην μαυρίσουν)
·        400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
·        1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
·        1 ξυλάκι κανέλα
·        10 κόκκοι μπαχάρι
·        7 γραμμάρια σκόρδο σε σκόνη
·        1 γραμμάριο πάπρικα
·        αλάτι
·        πιπέρι





Εκτέλεση της συνταγής:
Βράζουμε τα μακαρόνια για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τα κρυώνουμε για να σταματήσει ο βρασμός και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά, ενώ ταυτόχρονα ρίχνουμε το κολοκυθάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Στραγγίζουμε τη μελιτζάνα και την προσθέτουμε σοτάροντας επίσης για ακόμη 3 λεπτά. Ακολούθως, ρίχνουμε τον κιμά και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τη ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το βασιλικό, το πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για άλλα 10 λεπτά. 
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου και ενώ παράλληλα βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα καθώς επίσης και το μείγμα λαχανικών μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!






Γράφει ο Chef
Μιχάλης Μούτος 

Συντακτική επιμέλεια
Just boost it


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου