ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ
Πηγή εικόνας:typos.com |
·
500 gr ζυμαρικά farfalle
·
200 gr καπνιστός σολωμός
·
500gr κρέμα γάλακτος
·
100 gr τυρί Φιλαδέλφεια
·
100 gr παρμεζάνα τριμμένη
·
1 κίτρινη πιπεριά
·
1 κόκκινη πιπεριά
·
100gr βότκα
·
1 μέτριο κρεμμύδι
·
50 gr βούτυρο
·
Αλάτι
·
πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση συνταγής:
Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε κοχλάζον νερό για 5 λεπτά, στην συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές μας και το κρεμμύδι σε μορφή μπρινουάζ (Όρος που σημαίνει την κοπή λαχανικών σε κυβάκια). Ύστερα τεμαχίζουμε το σολωμό μας σε καρέ κομμάτια (μεγάλους κύβους).
Εφόσον έχουμε κάνει την προετοιμασία μας βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το βούτυρο λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αφήνουμε για λίγα λεπτά τα λαχανικά μας να σοταριστούν, ενώ σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τον σολωμό μας (καλό θα ήταν να αποφύγουμε το έντονο ανακάτεμα για να μην διαλυθεί ο σολωμός). Αφήνουμε τα υλικά μας σε χαμηλή φωτιά για δυο λεπτά. Σβήνουμε με την βότκα και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τα 50 gr παρμεζάνας. Όταν το φαγητό μας δέσει με την σάλτσα του, το αφαιρούμε από την φωτιά.
Τέλος σερβίρουμε στο πιάτο μας προσθέτοντας το τυρί Φιλαδέλφεια και τα υπόλοιπα 50 gr παρμεζάνας.
Καλή επιτυχία!!!
Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε κοχλάζον νερό για 5 λεπτά, στην συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές μας και το κρεμμύδι σε μορφή μπρινουάζ (Όρος που σημαίνει την κοπή λαχανικών σε κυβάκια). Ύστερα τεμαχίζουμε το σολωμό μας σε καρέ κομμάτια (μεγάλους κύβους).
Εφόσον έχουμε κάνει την προετοιμασία μας βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το βούτυρο λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αφήνουμε για λίγα λεπτά τα λαχανικά μας να σοταριστούν, ενώ σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τον σολωμό μας (καλό θα ήταν να αποφύγουμε το έντονο ανακάτεμα για να μην διαλυθεί ο σολωμός). Αφήνουμε τα υλικά μας σε χαμηλή φωτιά για δυο λεπτά. Σβήνουμε με την βότκα και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και τα 50 gr παρμεζάνας. Όταν το φαγητό μας δέσει με την σάλτσα του, το αφαιρούμε από την φωτιά.
Τέλος σερβίρουμε στο πιάτο μας προσθέτοντας το τυρί Φιλαδέλφεια και τα υπόλοιπα 50 gr παρμεζάνας.
Καλή επιτυχία!!!
Γράφει ο Chef
Μιχάλης Μούτος
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου