Κατσικάκι γεμιστό από την Κω
Πηγή εικόνας:kosinfo.gr |
Υλικά:
·
1 κατσικάκι περίπου 7 κιλά
·
1/2 κούπα βούτυρο αγνό
·
1/3 της κούπας λάδι
·
1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
·
1 ολόκληρο συκώτι ψιλοκομμένο (από το
κατσικάκι)
·
2 κούπες ρύζι Καρολίνα
·
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
·
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
·
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
·
Αλάτι
·
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το κατσικάκι και
βουτυρώνουμε μέσα έξω. Σε καυτό λάδι σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια, μετά το
συκώτι και μετά το ρύζι. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, το
αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αφού τελειώσουμε το σοτάρισμα, γεμίζουμε το κατσικάκι με τα υλικά μας και στη
συνέχεια το ράβουμε με μια χοντρή κλωστή. Ακολούθως το βάζουμε κυκλικά σε
μεγάλο ταψί και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για
5 ώρες. Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε δυνατό
φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.
Καλή επιτυχία!!!
*Να σημειώσουμε πως στην Κω δεν ψήνουν αρνί.
Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου