Γκούλας το αυθεντικό της Ουγγαρίας
Πηγή εικόνας:athinorama.gr |
Υλικά για 6 μερίδες:
·
1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
·
150 γραμμάρια μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
·
1/2 κιλό ψιλοκομμένα κρεμμύδια
·
200 γραμμάρια λάδι
·
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
·
1 ποτήρι λευκό κρασί
·
2 λίτρα ζωμό κρέατος
·
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε μικρά
ισομετρικά κομμάτια
·
250 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε ισομετρικά
κομμάτια
·
2 σκελίδες σκόρδο
·
2 φύλλα δάφνης
·
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
·
αλάτι
·
πιπέρι
·
125 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής:
Για αρχή βράζουμε το κρέας ξαφρίζοντάς το κι
από το ζωμό του κρατάμε 3 λίτρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα
και σοτάρουμε το μπέικον. Μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει, ρίχνουμε το κρέας,
τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν. Σοτάρουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά
και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες και αφήνουμε
να βράσουν όλα μαζί σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας.
Ακολούθως ρίχνουμε το νερό, την πάπρικα, τις δάφνες και το αλάτι. Κλείνουμε την
κατσαρόλα και βράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να χυλώσει. Τέλος, περιχύνουμε την
κρέμα γάλακτος.
Καλή επιτυχία!!!
*Να σημειώσουμε ότι πολλοί το μπερδεύουν με
το κοκκινιστό, αλλά στην γεύση διαφέρουν κατά πολύ.
Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου