Επιτρέπεται η οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αφού γίνει αναφορά της πηγής με ενεργό link που θα παραπέμπει τον αναγνώστη στη συγκεκριμένη σελίδα.

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα
Πηγή εικόνας:argiro.gr




Υλικά:
·        450 γραμμάρια βούτυρο
·        640 γραμμάρια αλεύρι
·        600 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
·        12 αυγά
·        1 φλιτζάνι ποτό (κονιάκ ή γκραν Μαρνιέ)
·        2 κουταλάκια του γλυκού μπέικεν πάουντερ
·        ξύσμα από ένα λεμόνι
·        ξύσμα από ένα πορτοκάλι




Εκτέλεση συνταγής:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφικτή μαρέγκα. Ακολούθως χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, χτυπώντας καλά με τα προηγούμενα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα, το ποτό με το μπέικεν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με κουβερτούρα.
Καλή επιτυχία!!!





Γράφει ο Chef
Νίκος Δρίβας
Συντακτική επιμέλεια
Just boost it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου